Bebek kıyafeti alırken dikkat edilmesi gereken 11 nokta
Bebek kıyafeti alırken dikkat edilmesi gereken 11 nokta sayfamızda, bebeğiniz için yapacağınız bebek kıyafetleri nasıl olmalı ve yeni doğan bebek giyimi anlatılmıştır.
Vitrinlerde gördüğümüz küçücük ve sevimli bebek kıyafetleri herkesin dikkatini çeker. Bizlere çok tatlı ve güzel geldiği için hemen almak isteriz ama onun için zararlı mıdır bilemeyiz. İşte burada bebek elbisesi seçerken dikkat etmemiz gereken noktaları anlattık.
Bebek kıyafetleri alırken nelere dikkat edilmeli?
1. Bebeğinizin kıyafetlerini yaşa göre değil, kilosuna göre almalısınız. Bebeğiniz doğum ağırlığı 4000 gr olarak bekleniyorsa yeni doğan için olan giysileri çok kısa süre küçük gelecektir. İlk aylarda 0-6 ay bedenler daha kullanışlı olabilir.
2. Boyundan açılmaya başlayarak ayağa kadar fermuarlı ya da çıt çıtlı olanlar tercih edilmelidir. Sık bez değiştirileceği için altı kolaylıkla açılıyor olmalıdır. Geniş yakalı olması baş kısmından kolayca geçmesini sağlar.
3. Doğal iplikten ve özellikle pamuklu giysiler bebek cildi için en uygun olanlardır. Ütü gerektirmeyen giysiler daha kullanışlı olacaktır.
4. Bebeğinizi hava sıcaklığını göz önünde bulundurarak giydirin. Özellikle kış aylarında çok kalın giysiler yerine gerektiğinde çıkarılabilecek üst üste giyilebilen giysiler giydirin.
5. Bebeğinizi giydirirken baş kısmından giysiyi çabucak geçirmek gerekir. Soyarken de önce ayak ve kollar çıkarılıp, sonra giysi boyunda toplanıp arkadan öne doğru çıkarılmalıdır.
6. Çok sıkı çoraplar ve giysiler hareketlerini engelleyeceği için pek uygun değildir. Özellikle sıkı çoraplar içinde ayak parmakları hareketsiz kalacaktır. Çorapların dantelleri kavradığında parmakları arasında sıkışabilir, bağcıklara dolanabilir.
7. Tüylü, boyası çabuk çıkan, tüyleri kolay çıkabilen kalın kazaklar tercih edilmemelidir. Aynı şekilde bebeğini sürekli kucağına alan anne de kıyafetlerini seçerken buna dikkat etmelidir.
8. Bebeğinizin tenine değmeden önce bütün giysilerin yıkanması gerekir. Giysilerin marka etiketlerini çıkarırsanız bebeğinizin cildinin tahriş olmasını önlersiniz. Bebeğinizin cildi için giysilerini yıkarken cildinin tahriş olmaması için çamaşır suyu ya da buna benzer deterjanlarla giysileri yıkamayın.
9. Bebeğin hassas ten özellikleri ve bebek cildinin pH değeri göz önüne alınarak çamaşırlarını nazik programda özel hazırlanmış deterjan ve yumuşatıcılarla yıkamak, herhangi bir kimyasal temizlik maddesinin neden olacağı olumsuz etkileri yok eder veya minimumda tutarlar.
10. Bebek çamaşırları bu süre içinde diğer aile fertlerinin çamaşırlarıyla karıştırılmadan yıkanmalıdır. Çamaşırlarını kurutmanın en iyi ve en sağlıklı yolu, açık hava ve güneşte kurutmaktır. Giysileri radyatöre asmak ya da çamaşır kurutma makinesine atmak sağlıklı değildir.
11. Bebeğiniz dışarıda yürüyecek kadar büyüdüğünde ihtiyacı olan sağlıklı bir bebek ayakkabısıdır. Bebeğinizin ayağında yapısal bir bozukluğa meydan vermemek için, uygun bir çocuk ayakkabısı kullanmak, çocuğun ayağının sağlıklı gelişmesi açısından çok önemlidir.
Ben oğlum 15 günlükken başladı gaz sorumuz ben o kadar dikkat ettim yediklerime der otu uzum kovtus bunları halen yiyorum 4ay kabız oldu sütüne tmm ben ıyce sasım şimdi 7ay oldu sebze çorbası veriyorum Allah (cc) herkes yardım etsin.