Bebeklerin Anne Baba Yatağında Uyuması

Bebeklerin Anne Baba Yatağında Uyuması

Bebeginizin yanınızda uyumasının ne gibi yarar ve zararları var biliyormusunuz ?
Anne ve babalar küçük yaşlarda çeşitli endişelere bağlı olarak çocuklarını yanlarında uyutmayı tercih ediyorlar, bu durum çocuklar için psikolojik problemler doğurabilir. Bebekleri dünyaya geldiğinde anneler geceleri emzirmeyi kolaylaştırmak için aynı odada hatta aynı yatakta olmayı tercih ediyorlar. Sadece meme emerken değil, uyurken de annenin sıcaklığını hissedebilmek bebekler için vazgeçilmez oluyor. Bu nedenle annelerin mümkün olduğunca çabuk bebeklerini ayrı odada yatırmaya başlamaları gerekir.

Aile Yatağının Artıları Neler

Bebek, annesiyle beraber olduğu için daha huzurludur. Daha az ağlar, kolik şikayetleri daha az görülür.

Anne ile bebek arasındaki bağ çok daha farklı bir boyuta taşınır. Birbirlerini daha çabuk öğrenirler.

Anne, geceleri nispeten daha uzun uyur. Kesintisiz demiyorum dikkat ederseniz, ‘biraz saha uzun’ diyorum. Yerinden kalk, beşiğe git, bebeği al, bir koltuğa yerleş, emsin, sen sıcacık yatağından çıktığın için ürper, sabaha da sırtın-boynun tutulsun durumu olmaz.

Bir kaç ay sonra bebek anneyi bile uyandırmadan onun varlığını hissetmesiyle emmeden yeniden uykuya geçer. Anne eskiye göre daha kesintisiz uyumaya başlar. Hele ki gece emmeleri bittiyse neredeyse 6-7 saat kesintisiz uyku demek bu.

Aile Yatağının Eksileri Neler

Bebeğiniz sizinle uyumaya alışacağından kendi kendine uykuya geçemeyecektir. Oysa siz yatağına yatsın ve uyusun artık! diye söylenmeye başlayacaksınız.

Uykunuz hafifse, gece emmese bile bebeğinizin yataktaki her hareketinden etkilenip uykudan uyanabilirsiniz. Tekrar uykuya geçmeniz zor olacaktır.

1 yaşına hatta 2 yaşına geldiğinde bile sizinle uyumak isteyen bir çocuğunuz olabilir. Binbir güçlükle kendi yatağına alıştırmış olsanız bile, gece yarısı kalkıp aranıza girmek istemesi veya ikinizden birini yanına çağırması oldukça yüksek bir ihtimal.

En kötüsü de kocanızla cinsel hayatınız sekteye uğrayabilir. İlk başlarda bunu çok dert etmeseniz de bir süre sonra Aile Yatağı kavramına sinir olmaya başlayabilirsiniz.

Nazlim

Universiteit Gent üniversitesinden 2003 yılında mezun oldum. İngilizce, Almanca ve Türkçe bilmekteyim. Çeşitli sitelerde yazılar yazarak başladığım gazetecilik serüvenini serbest gazeteci olarak devam ettirmekteyim. Okuyucuların dikkatini çekecek haberleri 2004 yılından beri Nazlim.NET sitesinde yazmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir