Göbek Tüylerinden Kurtulma

Göbek Tüylerinden Kurtulma Göbekteki Tüylerden Kurtulma – Göbek tüylerinden kurtulmak için ne yapmak gerekir ve göbek kıllarından kurtulma yöntemleri bu yazımızda olacak arkadaşlar.

Göbek Tüylerinden nasıl kurtuluruz
Göbek Tüylerine kesin çözüm

Göbek tüylerinden kurtulmak için neler yapmalısınız buyurun yazımızı okuyun.

Lazer Epilasyon uygulanmaması gereken hastalar:
Gri ve beyaz saçlı hastalar Güneşlenmis hastalar. Yakın dönemde baska türden lazer tedavisi görenler. Hiperpigmentasyon ve Hipopigmentasyon eğilimi olanlar , Tetracycline veya retinoidler gibi ışığa karşı hassaslastiran ilaçlar alanlar. Bu ilaçlarin lazer tedavisinden üç veya dört hafta önceden kesilmesi gerekir.

Lazer epilasyon hangi bölgeler için uygundur?
Gözleri özel gözlüklerle korumak şartı ile göz kapakları hariç tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilir.

Her seansin süresi ne kadardir?
Bu süre cihazların özelliklerine göre değişmekle beraber çok hızlı çalışma özelliklerine sahip cihazlarla yüz 5 – 6 dakikada, bıyık 1 – 2 dakikada, bacaklar 1 saatlik sürede yapılabilir.

Tedavi sırasında ağrı hissedilir mi?
Hayır, çok fazla bir acı hissetmezsiniz, sadece bir lastik çarpması gibi acı hissedebilirsiniz.

Tek bir seans ile tüylerden kurtulmak mümkün müdür?
Hayır, mümkün değildir çünkü kıl köklerinin hepsi uygulama anında aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama anında olgun fazda (anogen) olan kılların kökleri etkilenir. Istirahatte (katogen) ve gerileme (telogen) fazlardaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için ek seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan değisikliklerden ötürü seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişide vücudun farklı bölgelerine göre değişir.
Seansların aralıkları ne kadardır? Seanslara verilen aralıklar bölgeye göre 4 ila 8 hafta arasında değisir.

Lazer epilasyon başlamadan önce ne yapılmasi gerekir?
Lazer uygulamasına geçmeden evvel tüylerin sarartılmamış olması, cımbız veya ip gibi köke yönelik müdahalenin son 3 haftada yapılmaması şarttır.

Lazer epilasyon kıllara nasil etki eder?
Lazer ile kıl kökü imha edilirken hedef seçici olarak ısıtma yaparak kıl köklerindeki hücrelerin yakılarak hasara uğratılmasıdır. Kıl kökü tarafindan emilen enerji ısıya dönüşerek kılın kök hücresini tekrar büyüyemeyecek sekilde tahrip eder. Milisaniyeler içinde cilde uygulanan lazer ısını, cilt hücrelerine zarar vermeden geçerek kıl kökündeki renk pigmentleri tarafindan emilir. Tüm epilasyon lazerleri kıl gelişimini geciktirip kılların daha zayıf ve azalarak çıkmasını sağlarlar. Kalıcı epilasyon için ise kıl kökünün papilla denilen kıl üretici kısmının yok edilmesi gereklidir Bunu ancak bu derinliğe ulaşan ellipse 2. jenerasyon bir lazer sağlayabilir. Tedavi esnasında tüylerin büyüme aşamaları olan anajen, katojen veya telojen fazları tedavi açısından önemlidir. Uygulama esnasında kılların farklı evrelerde olması, kalıcı ve kesin neticenin ortalama 4-6 seans sonrası alınmasının gerekçesidir. Lazer ısının uygulama süreleri ve dozları kişinin cilt tonu ve yapısal özelliklerine göre değisiklik gösterir.

Erkeklere lazer epilasyon uygulanabilir mi?
Erkeklere lazer epilasyon yaygın olarak ve basarıyla uygulanmaktadır. Uygulama yaptıranların yaklaşık %35–40 kadarı erkektir.

Lazer epilasyonun kalıcı sonuçlar vermekte midir?
Evet. Kökleri tahrip olan kıllar tekrar çıkmamaktadır. Amerikan FDA nın da onayladığı bu durum uzun süreli klinik çalışmalar sonucunda bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

İlgili Makaleler

Uygulama sonrası cilt nasıl olmaktadır?
Uygulamadan hemen sonra cilt üzerinde, en fazla birkaç saat içerisinde geçecek şekilde hafif bir güneş yanığına benzeyen bir yanma hissi ve kızarıklık oluşabilir.

Nazlim

Universiteit Gent üniversitesinden 2003 yılında mezun oldum. İngilizce, Almanca ve Türkçe bilmekteyim. Çeşitli sitelerde yazılar yazarak başladığım gazetecilik serüvenini serbest gazeteci olarak devam ettirmekteyim. Okuyucuların dikkatini çekecek haberleri 2004 yılından beri Nazlim.NET sitesinde yazmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir