Karın Çatlaklarına Kesin Çözüm
Karın Çatlaklarına Kesin Çözüm Karın Çatlakları Tedavisi
Karın bölgesinde oluşan çatlaklardan kurtulmak için neler yapılmalıdır. Karın çatlarına kesin çözüm varmıdır. Karın çatlakları tedavisi için neler yapılmalıdır.
Karın Çatlakları için Maske
Ebru Şallı’dan karın bölgesinde oluşan çatlaklar için çok yararlı doğal kür önerisi. Bitkisel yağlarla hazırlayacağınız bu maske ile karın çatlakları azalıyor ve zamanla yok oluyor.
Doğum sonrasında oluşan hamilelik çatlakları veya kilo alıp verme sonucunda oluşan karın çatlakları için mükemmel bir doğal maskedir.
Göbek çatlakları için ne yapabilirim, Karın çatlakları nasıl giderilir, karın çatlaklarını gidermek için bitkisel çözüm var mı, göbekteki çatlakları için doğal maske tarifi, karın çatlaklarına iyi gelen bitkisel yağlar nelerdir diyorsanız karın çatlakları için doğal maske tam size göre…
Malzemeler:
* 1 tatlı kaşığı menekşe yağı,
* 1 yemek kaşığı badem yağı,
* 1 yemek kaşığı susam yağı.
* 1 yemek kaşığı ceviz yağı,
Hazırlama ve Uygulama:
Yağların tamamını bir kasede iyice karıştırın. Karın çatlakları oluşan bölgenize dairesel haraketlerle masaj yaparak sürün. Doğal çatlak maskesinin daha etkili olması için cildinizi derinlemesine temizleyerek peeling yapmanız.
Bunun için mutlaka haftada 1 kere kese yapmanızı tavsiye ediyoruz. Tamamen doğal bitkisel yağlarla hazırlayacağınız çatlak maskesi karın çatlakları için çok yararlıdır.
Gebelikte kadınların önemli bir kısmında karın cildinde, kalçalarda ve göğüslerde çatlaklar ortaya çıkar. Cildin aşırı gerilmesine bağlı olarak ortaya çıkan değişikliklerdir ve çoğu zaman çatlayan bölgelerde tabloya rahatsız edici bir kaşıntı da eşlik eder. Gebelik döneminde kırmızı görünümde olan çatlaklar bebeğin doğmasından sonra kısa zamanda gümüş bir renk alırlar ve kalıcıdırlar. Çatlaklar çok ender durumlarda kozmetik sorun yaratacak kadar yaygın olabilirler.
Bazı anne adaylarında gebelik döneminde oldukça fazla kilo alınmasına karşın çatlak oluşmamakta, bazılarında ise gebeliğin erken dönemlerinden itibaren çatlaklar ortaya çıkmaktadır.
Yine bazı anne adaylarında gebeliğin en erken dönemlerinden itibaren “çatlak kremleri” kullanmalarına rağmen yaygın çatlaklar oluşabilmekte, bazılarında ise hiç bir “koruyucu önlem” almamalarına rağmen hiç bir çatlak oluşmamaktadır. Bu nedenle çatlakların kalıtımsal özelliklerle çok yakın bir ilişkisi olduğu düşünülmektedir. Çatlakları tümüyle önlemek mümkün olmamakla beraber alınan bazı önlemlerle çatlakların kalıcı kozmetik sorunlar yaratması önlenebilir. Piyasada bulunan “çatlak kremlerinin” tümünün ortak özelliği cildi nemlendirmeleri ve esnemesine yardımcı olmalarıdır. Bu özellikleriyle “çatlak kremleri” çatlakların beraberinde getirdiği kaşıntının da dinmesine yardımcı olurlar. Anne adaylarının bir kısmı ise çoğunlukla yüksek fiyatlı bu “çatlak kremlerinin” yerine badem yağı kullanmayı tercih etmekte ve bu maddenin ciltlerinin nemli kalmasına ve kaşıntı şikâyetinin ortadan kalkmasına yardımcı olduğunu belirtmektedirler. Son zamanlarda moda olan “koku tedavisi” adı verilen tedavi yönteminde kullanılan yağlardan gebelikte kaçınılmalıdır. Bu yağlar her ne kadar bitkisel kökenli olsalar da, ilaçların da çoğunun bitkisel kökenli olduğu unutulmamalıdır. Son olarak da sıvı alımının öneminden burada da bahsedilmelidir: Vücuda giren su miktarı yetersiz olduğunda cildin elastikiyeti azalır ve çatlaklar daha kolay oluşur. Aksine, sıvı miktarı yeterli bir cilt, tonusunu daha iyi korur ve gerilmeye karşı daha dayanıklı hale gelir.