Kil Maskesi Tarifleri

Kil Maskesi Tarifleri

Arkadaşlar vucudun değişik yerlerine ve ihtiyaca göre yapılmış olan kil maskesi tariflerini sizler için bu sayfamızda yayınlıyoruz. Bakalım bu maskeleri beğenecekmisiniz.

Kil maskesi,

Genellikle mineral ve içerdiği besleyici bileşenlerin fazla olduğu volkanik yapılı bölgeler başta olmak üzere özel olarak hazırlanıp, güzellik ve bakım amacıyla çeşitli kullanım amaçları için hazırlanan kil toprağıdır. Cildinize hem hava aldırmanın hemde beslemenin doğal ve etkili yolu, kil maskesi kullanmaktır.

Kil maskesi özellikle yüzlerinde gerek ergenliğe bağlı sivilceler, gerekse, yağlı yüzlerin oluşturduğu siyah lekeler, noktaların atıklarını temizleme de yüz ve vücuda bakım yaparak güzellik ve canlılık kazandırma amaçlı uygulanan bir maske çeşididir. Kil, içerdiği zengin doğal besin ve mineraller sayesinde, cildi rahatlatır, sivilce gibi cilt bozukluklarını iyileştirir ve kurutur. Kille hazırlanmış basit Kil maskesi formülleri, birçok kişiyi sivilce derdinden kurtarmıştır. Eğer sizde bu tür sıkıntılara sahip kişilerden biriyseniz, kil maskesi yapmak istiyorum ama nasıl yapılır, uygulanır bilmiyorum diyorsanız işte sizler için basit,

Kil maskesi tarifi ve hazırlanışı:

Önce Malzemelerimiz;
100 gram kadar kil,
bir miktar limon suyu,
bir miktar gül suyu,

Hazırlanışı;

100 gram kadar kil, bir miktar limon suyu ve bir miktar gül suyu ile iyice karıştırıldıktan sonra yüze sürülür. Ancak burada dikkat edeceğiniz husus, kili hazırlarken fazla sıvı koyup çok curu bir karışım hazırlamamanız, kıvamı iyi olsun ki yüzünüzde daha kolay durdurabilesiniz. Maskeyi yarım saat kadar yüzünüzde bekletip ılık su ile yıkayınız.

Kullanım:

Üç yemek kaşığı kil, üç kaşık su ile karıştırılır,üzerine üç damla limon suyu ile üç damla zeytinyağı damlatılır. Bu karışım sıcak sıcak yüze sürülür. Bu maske’yi yüze uygularken göz çevresi ve dudaklara sürmemeye özen gösterin. Maske cilt üzerinde kuruyuncaya kadar bekletilir, kuruyan maske ılık su veya ılık limonlu su ile temizlenir.

İlgili Makaleler

Kil maskesi hakkında birçok yorum yapılmakta fakat şunu belirtmekte fayda görüyorumki kil maskesi kullanırken markalı olanlardan ve yeşil olanlarından kullanmanız daha faydalı olacaktır. Yeşil kilin içeriğindeki mineraller sivilce için daha iyi diye duymuştum.

Eğer yağlı ve pürüzlü bir cilde sahip iseniz,

işte yağlı ciltler için Kil maskesi Tarifi;

Üç kaşık kil alın (baharatçılarda veya doğal kozmetik ürünleri satan yerlerde bulabilirsiniz.) Yüz losyonu veya papatya özlü suyla macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sonra bütün yüzünüzü bununla kaplayın. 10-15 dakika bekledikten sonra killeri çıkarıp nemli ve sıcak bir bezle cildinizi yavaşça silin. Cildiniz çok hassas ise bu işlemden sonra, nemlendirici krem sürmeniz iyi olur.

Cildiniz için Başka Kil maskesi formülleri

Yüz, önce iyice yıkanır. Sonra krem sürülüp 10 dakika kadar masaj yapılır. Daha sonra; 6 bardak suya; 1 avuç kuru papatya konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Ilıdıktan sonra buna batırılan küçük ve yumuşak bir havlu yüze konur. Soğudukça değiştirilir. Sonra temiz bir pamukla silinir.

1 su bardağı ekşi nar suyu ile yarım su bardağı sirke karıştırılır. Bu suya batırılan pamukla, sivilcelerin üzerine kompres yapılır.

4 bardak suya; 2 çorba kaşığı ıhlamur konur. 20 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Bu suya batırılan yumuşak bir havlu ile sivilcelerin üzerine kompres yapılır.

1 su bardağı dolusu çekirdeksiz kuru üzüm, iyice dövülür. Üzerine, 1 çorba kaşığı içyağı konup, karıştırılarak merhem yapılır. Sivilcelerin üzerine sürülür. Yarım saat sonra ılık suyla yıkanır.

4 bardak suya; 2 çorba kaşığı arpa konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Suyuna, 1 su bardağı sirke ilave edilir. Bu suya batırılan pamukla, sivilcelerin üzerine kompres yapılır.

4 bardak suya; 2 çorba kaşığı çörekotu konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Bu suya batırılan pamukla sivilcelerin üzerine kompres yapılır.

1 çay bardağı sirkeye, 5 tane kuru erik konur. 5 dakika sonra erikler alınıp, sivilcelerin üzerine sürülür.

10 bardak suya; 2 avuç ısırgan otu konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra banyo suyuna süzülüp, yıkanılır.
Sivilcelerin üzerine yuvarlak bir şeyle ezdirilmiş lahana yaprağı konur. 10 dakikada bir değiştirilir.

Volkanik Kil Maskesi Tarifi

Bu kil maskesi, özellikle hamilelik ve güneş sonrası oluşan lekeleri giderip akne oluşumunu önlemeye, cilt sarkmalarını yok ederek canlandırmaya ve yenilemeye yardımcı olur.

Azerbaycan yanardağlarından çıkarılan volkanik doğal tedavi çamurunun, sivilceden sinüzit tedavisine, saç dökülmesinden kireçlenmenin giderilmesine kadar birçok faydası vardır. İlk uygulamadan sonra yüzdeki siyah noktaların büyük bölümünü yok ederek, cilde canlılık parkaklık ve rahatlık sağlamaktadır.

1 Adet Volkanik Kil Maskesi içersinde 60 ml. ihtiva eder.

Volkanik Kil Maskesi evde uygulanabilir. Özellikle yüzde koruyucu cilt bakımı sağlayan çamur, ciltte güneşin yol açtığı, hamilelik sonrasında ve yaşlılıkta oluşan lekelerin giderilmesinde, akne ve sivilce tedavisinde, yüzün gerdirilmesinde, sinüzit tedavisinde, kemik, adale sistemi ve bağ dokusu hastalıklarında ve kireçlenmede kullanılılmaktadır.

Kullanım Şekli
Maskelemeye başlamadan önce cildinizi temizleyip, buhar banyosu yapınız. Çamur sıcak suda ısıtın. Tahta spatula ile karıştırıldıktan sonra ince bir tabaka halinde yüze sürülür. Volkanik kil maskesi tamamen kuruduktan sonra ılık su ile yıkayınız.

Tabi her zaman söylediğimiz gibi uzman yardımı alarak yada uzmana başvurarak bu maskelerin cilde yararlımı zararlımı olduğunu sorarak öyle kullanmaya başlamanızdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir