Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Evde Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır – Bu cilt tipi grubundaysanız belkide en berbat en baş belası cilt tipi ile karşı karşıyasınız demektir hanımlar. Gün içerisinde olmadık zamanlarda başınıza dertler açabilir ama bundan kurtulmak içinde bitkisel doğal çareler yada yapmanız gerekenler var arkadaşlar. Bu yazımızda yağlı ciltler için bakım önerileri paylaşacağız.

yagli-cilt-bakimiYağlı cilde sahip olan kişiler hep ciltlerinin parlamasından ve makyajın çabuk akmasından şikayet eder. Peki yağlı cilde sahip olan kişiler nasıl bakım uygulamalı?

Yağlı deriye sahip kişilerde yaşlanma daha geç olduğu için avantajlıdırlar. Geniş gözenekleri temizlemek için, yağlı ciltler bol su ve sabunla yıkanmalı, yüz yıkama sıklığı günde ikiden fazla olmamalıdır. Deriyi sık sık yıkamak, daha fazla yağ salgılanmasına neden olur.

Yağlı ciltler için özel üretilmiş, su bazlı fondötenler kullanın. Cildinizin fazla yağlı olmasından şikâyet ediyorsanız; yağı kurutan pudra ve fondötenler tercih edebilirsiniz.

Cildinizin genç kalmasını ve zararlı güneş ışınlarından korunmasını sağlamak için su bazlı koruyucu krem sürün.

Günde 2 litre su içerek cildinizin sağlığını koruyun.

Yağlı cilt bakımı için doğal maskeler tercih edilebilirsiniz. Yumurtalı cilt bakım maskesini, 2 haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

1 adet yumurta sarısı, 4 damla limon suyu ve 2 damla susam yağını iyice karıştırın. Karışımı yüz ve boynunuza sürüp 15 dakika bekleyin. Soğuk suyla durulayıp, nemlendirici krem sürün.

Yağlı cildinizi derinlemesine temizlemek ve siyah noktaları yok etmek için toz şekerle hazırlanan doğal maskeyi tercih edebilir, 2 haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı su ve 1 yemek kaşığı toz şekeri iyice karıştırın. Karışımı; dairesel hareketlerle yüz ve boynunuza uygulayın. 15 dakika bekletip önce ılık sonra soğuk suyla durulayın.

Yağlı Cilt Bakımı Maskeleri

Yağlı Cilt Domates maskesi
1 çorba kaşığı taze domates suyu ile 1 çorba kaşığı kili iyice karıştırıp yüzünüze sürün. Kuruyuncaya kadar bekleyip ılık suyla yıkayın.

Yağlı Cilt İçin Patates maskesi
1 tane patatesi haşlayıp iyice ezin. Üzerine 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı koyup iyice karıştırın ve bu karışımı ocakta biraz ısıtın. Sonra ılık ılık yüzünüze sürün ve 20 dakika bekleyin. Önce sıcak, sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayıp yumuşak bir havluyla kurulayın. Ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

Yağlı Cilt Tipi İçin Muz maskesi
1 tane büyük muzu soyup iyice ezin.2 kaşık yoğurt veya balla karıştırıp yüzünüze sürün. Kuruyuncaya kadar bekletip ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

Yağlı Cilt Yulaf maskesi
2 yemek kaşığı yulaf unu, 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 6 yemek kaşığı dolusu buğday kepeğini karıştırdıktan sonra biraz su ile lapa haline getirin. Bu karışımla yağlı cildinizi 2-3 dakika boyunca temizleyin. Ardından ılık su ile yıkayın.

Yağlı Cilt Kil maskesi
2 çorba kaşığı mayayı 2 tatlı kaşığı ılık suda eritin. İçine 1 tatlı kaşığı toz şeker koyun ve karıştırın. Daha sonra 3 çorba kaşığı kaolin (kil) koyun ve koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığında 15 dakika beklettikten sonra yüzünüze sürün. Yarım saat bekleyin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayıp kurulayın.

Yağlı Cilt Limon maskesi
Cildiniz aşırı yağlı. Üstelik yer yer parlıyor ve gözenekler genişlemiş… Bu durumda yağ dengesini düzenleyen bir maske uygulamalısınız. 2 limonun kabuğunu soyup kabuklarını 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dakika bekletin. Robotta püre halinde ezin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildinize pamukla sürüp birkaç dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın ve ardından günlük nemlendiricinizi sürün.

Nazlim

Universiteit Gent üniversitesinden 2003 yılında mezun oldum. İngilizce, Almanca ve Türkçe bilmekteyim. Çeşitli sitelerde yazılar yazarak başladığım gazetecilik serüvenini serbest gazeteci olarak devam ettirmekteyim. Okuyucuların dikkatini çekecek haberleri 2004 yılından beri Nazlim.NET sitesinde yazmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir