Sahur Vakti Ne Zaman Biter Sahur Vaktinin Bitişi
Sahur vakti ne zaman sona erer yada diğer bir deyişle sahur vaktinin bitmesi nasıl olur diye soruyorsanız yazımızı okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar.
Fecr-i kâzib, yalancı fecir demektir ki, birinci fecirdir Gecenin sonuna doğru, doğu tarafta ufuk üzerinde görülen, göğe doğru dikey piramit şeklinde yükselen, etrafı karanlık bir beyazlık, yani karanlığı yırtan donuk, akçıl, ışığımsı, geçici bir beyazlıktır Bu geçici beyazlıktan sonra yine kısa bir süre karanlık basar
Bu birinci fecrin hiçbir fıkhî ve dinî hükmü yoktur Ne yatsının bitiş vaktidir, ne sabahın giriş vaktidir, ne de imsakla ilgili her hangi bir başlangıç veya bir işarettir Ancak ve ancak gecenin sona doğru yaklaştığına bir alâmet olabilir Bunda ittifak vardır
Oruç yasaklarının basladıgı fecr-i sâdık, yani tan yerinin agarmaya baslaması,imsak vaktidir. Bununla yatsı namazının vakti çıkmıs, sabah namazının vakti girmis olur. Bu vakit aynı zamanda sahurun sona erip, orucun basladıgı vakittir.
Takvimlerde yer alan ve “imsak” olarak bilinen vakit, fecr-i sadık’ın girmesidir. Bu vakitte sabah ezanı okunur. Böylece hem imsak girer, oruca başlanır, hem de sabah namazı kılınır.