Bu sayfada
- 1. Kahvaltı yapmadan güne başlamayın
- 2. Düzenli yemek yiyin
- 3. Bol meyve ve sebze tüketin
- 4. Devamlı hareket halinde olun
- 5. Bol su için
- 6. Yüksek lifli yiyecekler yiyin
- 7. Aldığınız yiyeceklerin kalori miktarlarına mutlaka bakın
- 8. Yemek tabaklarınızı küçültün
- 9. Sevdiğiniz yiyecekleri kendinize yasaklamayın
- 10. Abur cuburdan kesinlikle uzak durun
- 11. Alkolü mümkün olduğu kadar azaltın
- 12. Haftalık yemek listesi hazırlayın
Zayıflamanın en kolay 12 yolu sayfamızda, hayatınızda yapacağınız ufak değişiklikler ile evde zayıflamanın yolları nelerdir öğrenmiş olacaksınız.
Zayıflamak, bazıları için imkansız gibi görülebilir. Sadece kendinize güvenmek ve inanmakla başlayacağınız bu yolculuk ile zayıflamak çok kolay arkadaşlar. Yapacağınız şey günlük yaptığınız rutinlerde küçük değişikler yapmak. Sabırla devam edeceğiniz bu yolda sonuca ulaşmanız kaçınılmaz. Bu yazıda zayıflamanın yolları liste halinde sizlere sunulmuş olup, püf noktaları hakkında bilgiler verilmiştir.
1. Kahvaltı yapmadan güne başlamayın
Güne kahvaltı yapmadan başlamak diğer yemek saatine kadar normalinden daha fazla acıkmanıza neden olabilir. Buda kahvaltı esnasında alacağınız temel besin maddelerini alamamanıza ve bunun yerine gün boyu sağlıksız atıştırmalar yapmanıza sebep olabilir.
2. Düzenli yemek yiyin
Normal yemek saatlerini atlamak, atıştırma isteğinizi artıracağından kilo almanıza neden olur. Gün içerisinde düzenli saatlerde yemek yemek kalorileri daha hızlı yakmanıza yardımcı olur.
3. Bol meyve ve sebze tüketin
Mevsimine göre yenen meyve sebzelerin kalorileri ve yağları düşük olduğu gibi lif oranları da yüksektir. Bunların yanında meyve ve sebze yemek bol miktarda vitamin ve mineral almak demektir.
4. Devamlı hareket halinde olun
Gün içerisinde hareket etmek, zayıflamanın ve kiloyu sizden uzak tutmanın anahtarıdır. Egzersiz yapmak, sağlığa faydalı olduğu gibi diyetle kaybedemeyeceğiniz fazla kalorileri de yakmanıza yardımcı olabilir.
5. Bol su için
İnsanların en büyük yanılgılarından birisi susuzluğu açlıkla karıştırmalarıdır. Gün boyu bol su içmek fazladan kalori tüketmenize yardımcı olur. Zaten sağlık açısından da günde en az 1,5 litre su tüketilmesi tavsiye edilmiştir.
6. Yüksek lifli yiyecekler yiyin
Yüksek lifli yiyecekler yemek, zayıflamaya yardımcı olduğu gibi gün boyu tok hissetmenizi de sağlar. Lifli yiyeceklere meyve ve sebze, yulaf, kepekli ekmek, kahverengi pirinç, makarna, fasulye, bezelye ve mercimek gibi besinler örnek gösterilebilir.
7. Aldığınız yiyeceklerin kalori miktarlarına mutlaka bakın
Marketlerden satın aldığınız yiyecekler üzerindeki etiketlerde kaç kalori olduğu yazmaktadır. Gıda etiketlerine dikkat etmek, seçimlerinizde kalorisi az yiyecekleri tercih etmenizi sağlar. Buda sağlıklı ve kilo almadan beslenmenize fayda sağlar.
8. Yemek tabaklarınızı küçültün
Yemek yediğiniz tabağınızı küçültmek porsiyonlarınızda küçülmesi demektir. Yalnız bu küçültme işlemeni yavaş yavaş yapmalısınız. Yani birden çok küçük tabak koymamalı tabağınızı zamana yayarak yavaş yavaş küçültmelisiniz. Bu şekilde midenizde bu duruma alışacaktır. Midenin beyne doyduğunu söylemesi yaklaşık 20 dakika sürer, bu nedenle yavaş yiyin ve doymadan önce yemeyi bırakın.
9. Sevdiğiniz yiyecekleri kendinize yasaklamayın
Zayıflamak için diyet listenizde olmayan ama çok sevdiğiniz yiyecekleri kendinize yasaklamayın. Sevilen yiyeceklerin yasaklanması onları daha çok istemenize sebep olur. Arada sırada kendinizi bu sevdiğiniz yiyecekleri yiyerek ödüllendirmelisiniz.
10. Abur cuburdan kesinlikle uzak durun
Evde çikolata, bisküvi, cips, şekerli ve gazlı içecekler gibi abur cuburları mümkün olduğu kadar bulundurmamaya dikkat etmelisiniz. Bunun yerine meyve, yulaflı kekler, tuzsuz veya şekersiz patlamış mısır ve meyve suyu gibi sağlıklı atıştırmalıkları tercih etmelisiniz.
11. Alkolü mümkün olduğu kadar azaltın
Alkollü içeceklerin de kalori miktarı oldukça fazladır. Bir kadeh şarap ile bir parça çikolata aynı kaloriye sahip olabilir. Bu sebeple alkollü içeceklerin çok fazla tüketilmesi kilo almanızı hızlandırabilir.
12. Haftalık yemek listesi hazırlayın
Sabah, öğle ve akşam yemeklerinde neler yiyeceğinizi haftalık olarak planlamalısınız. Bu planlamayı diyet listenize bağlı kalarak bir haftanın her gününe yaymaya çalışmalısınız. Ayrıca pazar alışverişlerinizi her gün değil de haftalık olarak yapmalısınız.