Zayıflamayla ilgili bilgiler

Zayıflamayla ilgili bilgiler zayıflamayla ilgili 10 yanlış

Zayıflama ile ilgili bilinmesi gereken bilgileri ve zayıflama ile ilgili 10 yanlış bilgiyi ve doğrularını sizlerle paylaşalım arkadaşlar.

1.Fazla kilolardan kalıcı olarak kurtulmak imkansızdır: YANLIŞ

Fazla kilolarınızdan kalıcı olarak kurtulmak, çok kolay olmasa da, kesinlikle mümkün, sık sık alıp verilen kilolar, kilolardan kurtulmanın imkansızlığının değil, yapılan yanlışların sonucu olarak ortaya çıkıyor.

2.Maydanoz suyu zayıflatır: YANLIŞ

Maydanoz, idrar söktürücü etkisi olan bir bitki. Düzenli olarak maydanoz suyu içen kişiler, idrar kaybı nedeniyle kendilerini hafiflemiş hissediyorlar. Tartıdaki rakam da biraz daha az olabiliyor. Ancak bunu yapmanın gerçek kilo kaybına ve yağ yakılmasına hiç bir faydası yok.

3.Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır: YANLIŞ

Limonun barsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yok.

4.Saatli olarak, düzenli ve sık yemek yemeli: YANLIŞ

Yemeği saatle değil, vücudunuzdan gelen sinyallere göre yiyin. Eğer kendinizi aç hissediyorsanız mutlaka bir şeyler atıştırın. Bunun mutlaka, donanımlı bir öğün olmasına da gerek yok. 1 bardak ayran, 1 adet meyva, 1 avuç leblebi, yarım paket diyet bisküvi açlığınızı kesmeye yardımcı olabilir. Kendinize acıkmaya karşı her zaman acil bir çıkış yolu bulun.

5.Az yiyerek kilo probleminden kurtulunabilir: YANLIŞ

İlgili Makaleler

Şişmanlığa neden olan gizli bir metabolik hastalığınız varsa, İstediğiniz kadar az yemek yiyin, kalıcı kilo veremezsiniz. Bunun mümkün olması için hayat boyu sürecek bir beslenme sistemini benlmseniz gerekiyor. Bu doğru beslenme sistemi içinde bazı akıllı besinleri bilerek seçmek, şişmanlık dediğimiz hastalıkla başetmede altın kurallardan birisi kabul ediliyor.

6.Kilo vermek için ilaç kullananlar kolay yolu seçenlerdir: YANLIŞ

Çok ciddi kilo problemi bulunan kişilerde, gerekli testler yapıldıktan sonra, doktor kontrolünde İlaç tedavisi de uygulanabiliyor. İlaç tedavisi, 1997 yılından beri tıbbi tedavinin bir parçası olarak kullanılıyor. Etkileri klinik olarak kanıtlanmış bu ilaçlar doğru kullanıldığı zaman çok yararlı sonuçlar alınması mümkün olabiliyor. Ancak bu ilaçları, gıda takviyeleri ile karıştırmamak gerekiyor.

7.Bir kez kilo almaya başladınız mı, zayıflayamazsınız: YANLIŞ

Eğer kilo almaya başladığınızda buna neden olan faktör bulunur ve tedavi edilirse, zayıflamanız ve bunu bir ömür boyu korumanız mümkün olabiliyor. Bütün diğer hastalıklarda olduğu gibi şişmanlıkta da erken teşhis çok önemli.

8.Mucize diyetlerle hızlı kilo vermek mümkün: YANLIŞ

Günümüz tıbbında, şişmanlık hastalığının çözümü için ne yazık ki, mucize bir diyet, mucize bir ilaç ve mucize bir cerrahi yöntem yok. Sağlıklı bir tedavi ve kalıcı kilo kaybı İçin mutlaka biraz sabırlı olmak gerekiyor.

9.Fazla kilo estetik bir problemdir: YANLIŞ

Fazla kilo ve şişmanlık muhakkak tedavi edilmesi gereken ciddi bir hastalık olarak kabul edilmeli. Kalıcı olarak fazla kilolardan kurtulmak da mümkün. Öncelikle yapılması gereken, şişmanlıkla birlikte görülen hastalıkların tedavisi ve bununla birlikte kişiye ömür boyu sürecek yeni bir davranış modelinin öğretilmesi olmalı.

10.Kısa vadede hızla fazla kilolardan kurtulmak mümkündür: YANLIŞ

Bir an önce zayıflamak isteyen insanlar bazen sağlıklarını bozma pahasına akla hayale sığmayacak yöntemleri deneyerek, kısa vadede kilolarını vermek istiyorlar. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılan ve tıbbi olamayan zayıflama takviyeleri veya çok düşük kalorili diyetler ile zayıflasalar bile yaşam tarzlarını değiştirmedikleri için eski kilolarına geri dönerler.

Nazlim

Universiteit Gent üniversitesinden 2003 yılında mezun oldum. İngilizce, Almanca ve Türkçe bilmekteyim. Çeşitli sitelerde yazılar yazarak başladığım gazetecilik serüvenini serbest gazeteci olarak devam ettirmekteyim. Okuyucuların dikkatini çekecek haberleri 2004 yılından beri Nazlim.NET sitesinde yazmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir