Adım Adım Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

Adım Adım Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

Yüz bakımı çok dikkat edilmesi gereken bir konu çünkü insan vücudunda en başta dikkat çeken yer yüzlerdir ve güzel temiz görünmesi önemlidir.

Bu yazıda adım adım yüz bakımı yapımı hakkında bilgileri bulacaksınız arkadaşlar. Sadece yüz için değil cilt içinde bilgiler bulacaksınız burada.

Cildi Temizlemek

Hafif kremsi sıvı temizleyici ile yüzünüzü temizleyin. Sıvı temizleyicinizi bir parça pamuğun üzerine koyun ve ardından cildinize uygulayın. Yüzünüzü ılık suyla yıkadığınızdan emin olun çünkü sıcak su cildinizi kızdırabilir ve kılcal damarlarınızı tutuşturabilir.

Cildi Toniklemek

Eskiden tonik bulmak gerçekten zordu. Fakat artık marketlerde cildi dengelemek için hafif ve formülleştirilmiş çok sayıda tonik bulmak mümkündür. Tamamen duruladıktan sonra yüzünüze ve ensenize hafif bir tonik kullanmanızı tavsiye eder. Bu, temizleyiciden arta kalan kalıntıları temizler ve cildin PH dengesinin düzenler. Böylelikle cilt, yüzeyinde ve altında bulunan yağları saklamaz. Yağlı ve karışık ciltler için daha sert tonikleri kullanabilirsiniz. Yağlı ciltler için fındık gibi bileşenleri olan tonikleri araştırın. Yağlı ciltleri kuruttukları doğrudur.

Pul Pul Ölü Deriyi Dökmek

Yavaşça cildi pul pul dökmenin amacı, çirkin bir görüntüye sebep olan ölü deri oluşumunu temizlemektir. Ayrıca, cilt yüzeyinizin pürüzsüz görünmesini istiyorsanız, tedavi ürününüz daha hızlı bir şekilde emilmemelidir. Çok sert deri dökücüler kullanmamanız gerekir. Çok iyi olan aşındırıcıları araştırın. Yer fıstığı kabuğu veya kayısı çekirdeği içeren ovmalar cilde zarar verebilir çünkü kenarları yamuktur ve mikroskobik yırtıklara sebep olabilirler. Yüzünüze asla banyo lifi veya sert bezler kullanmayın. Yüzünüz yer değildir, bu yüzden asla yüzünüzü yer gibi ovalamayın. Pul pul deriyi dökme işlemi sağlıklı yeni bir cilde sahip olma işlemiyle sonuçlanacaktır.

Buhar Banyosu Yapmak

Derinlemesine temizlik rituelinin bir parçası olarak, haftada bir defa 5 il 10 dakika boyunca yüzünüze buhar banyosu yapın. Bir kaba avuç dolusu papatya koyun ve ateşe bırakın.Buhar sizi yakmayacak kadar soğuduğu zaman başınızın üzerine çadır gibi havluyu koyun ve yüzünüze buharı tutun.Fakat cezp edici olsa da, buhar banyosundan sora yüzünüzdeki lekeleri sıkmayın.

İlgili Makaleler

Cildinizi Canlandırmak

Yüz Bakımı maskeleri, cildi canlandırmak ve sıkılaştırmak için kullanılır. Yağlı ciltler için içerisinde çamur bulunan maskeler çok iyidir. Hidratlanmış koloit maskeler ve krem maskeler, kuru ve hassas cilt tipine sahip kişiler tarafından kullanılır. Karışık cilt tipine sahip bir kişiyseniz alnınızın, burnunuzun, çenenizin ve yanaklarınızın merkezi olan T bölgenizin üzerine çamur maskesi uygulayın. Evde gerçek bir spa tecrübesi için, gül suyunun içerisine iki parça pamuğu batırın ve maske kururken göz kapaklarınızın üzerine uygulayın. Schorr, maskeye karşı herhangi bir alerjik reaksiyonunuz olup olmadığından emin olmak için ‘yama testi’ yapmanızı tavsiye ediyor.

Nemlendirme

Düzenli olarak cildinizi nemlendirme, cildinizin genç ve sağlıklı görüntüsünü sürdürmesi için çok önemlidir. Günlük nemlendiricilerin kullanılmasının diğer önemli nedeni ise; nemlendiricinin, cildi güneşin zararlı ışınlarından korumasıdır. Nemlendiriciler, en iyi sonucu almak için her sabah ve her akşam kullanılmalıdır (Hatta yağlı ciltlerin bile nemlendiriciyle bir bakıma ihtiyacı vardır. Cilt sıkıldığında yağ çıkarmayan ve gözenekleri tıkamayan bir nemlendirici seçtiğinizden emin olun.). Anti-aging veya anti-kırışıklık kremleri gibi cildi iyileştiren tedavileri uygulamak için en uygun zaman gecedir. Gün boyunca, en azından 15 spf içeren nemlendirici kullandığınızdan emin olun.

Nazlim

Universiteit Gent üniversitesinden 2003 yılında mezun oldum. İngilizce, Almanca ve Türkçe bilmekteyim. Çeşitli sitelerde yazılar yazarak başladığım gazetecilik serüvenini serbest gazeteci olarak devam ettirmekteyim. Okuyucuların dikkatini çekecek haberleri 2004 yılından beri Nazlim.NET sitesinde yazmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir