Siyah Noktalar İçin Doğal Maske Tarifleri

Siyah Noktalar İçin Doğal Maske Tarifleri

Koyu lekeler cildinizdeki melanin artışından kaynaklanır ve genellikle hiperpigmentasyon olarak adlandırılır. Zerdeçal, meyan kökü ve hint yağı gibi peeling ve parlatıcı maddeler içeren ürünler siyah noktalar için çok iyidir.

Koyu lekeler için alternatif cilt bakımı tedavileri arasında alfa-hidroksi asitler, kimyasal peelingler ve mikrodermabrazyon bulunur. Bizde siyah noktalar için bitkisel maske yöntemleri ve önerilerini toplayarak sizlere sunalım istedik.

Bal Maskesi
Bal cildi besler, temizler ve nemlendirir. Ayrıca siyah noktalardan kurtulmaya da yardımcı olur. 2 – 3 çorba kaşığı bal, yüzdeki siyah noktaların üzerine yayılır. Eğer cilt çok lekeliyse, bala biraz susam yağı katılmalıdır. Karışım, yüzde 15 dakika veya daha fazla tutulduktan sonra, yüz ılık suya batırılmış bir pamuk yardımıyla yumuşak hareketlerle temizlenir. Temizlendikten sonra gözenekleri sıkıştıran bir losyon sürülür. Bal, yulaf unuyla da karıştırılıp kullanılabilir.

Limon Yoğurt Maskesi
Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.
Faydası: Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.

Yulaf Maskesi
Bir çorba kaşığı yulaf unu biraz suda pişirilir. Koyu bir bulamaç halini alınca içine bir tatlı kaşığı badem unu katılır ve yüz bu karışımla ovulur. Gerekirse bu işlem bir süre her gün uygulanabilir.

Başka Bir Yulaf Maskesi
Cildi besleyen yulaflı bir tarif. Bir miktar yulafı bir kapta suyla pişirin. Piştikten süzün ve başka bir kaba alın. Yulaflar yumuşadığı için kolayca ezilecektir. Ezilmiş yulaflar soğuduktan sonra yüzünüze sürün. 15 ila 20 dk bekleyin ve yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi haftada 1-2 kere tekrarlayın.

Değişik Bir Maske Tarifi Daha
Malzemeler:
– 1 Kaşık yoğurt
– 1 Adet limonun rendelenmiş kabuğu
– 1 Kaşık mısır unu

Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri bir kabın içersine koyup karıştırın.İyice karıştırdıktan sonra bu karışımı masaj yaparak yüzünüze sürün.15 ila 20 dk bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi haftada 1-2 kere tekrarlayın.

Domates Maskesi
1 domatesin kabuklarını soyun. Domatesi püre haline getirin. İçine 1 çay kaşığı şeker ekleyin. Domates püresiyle cildinize masaj yapın. Püreyi cildinizde 15 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık suyla durulayın. Gözenekleriniz açılacak, kirden, yağdan ve siyah noktalardan arınacaktır. Haftada 1 defa uygulamanız yeterlidir.

Civanperçemi Maskesi
1 yemek kaşığı civanperçemini 1 kahve fincanı suyla birlikte kaynatın. Kaynattığınız kabı ocaktan alıp üzerine bir tülbent gerin. Tülbente sinecek olan buharı cildinize uygulayın. Ardından civanperçemini süzün. Suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize günde 2 defa hafif dokunuşlarla uygulayın. Uygulamaya ard arda 10 gün devam edebilirsiniz. Derin sivilceleri ve köklü siyah noktaları olanlarda oldukça işe yarayan bir maskedir.

Domates maskesi
Domates, bir sağlık ve güzellik hazinesidir. Vücut direncini artıran, cildi güzelleştiren, yaşlanmayı önleyen en önemli gıdalar arasında yer alır. Domateste bulunan likopen maddesi, bilinen en etkili antioksidandır. Cildimiz için de çok yararlıdır çünkü vücudumuzdaki nemin korunmasına yardımcı olur. Özellikle cildiniz yağlı ise domates maskesi tam size göredir. Siyah noktalar ve akneleri etkin bir şekilde iyileştirir çünkü domates, yağ salgısını dengeler ve hafif bir peeling sağlar. Yüzünüzde bir sivilce mi çıkmaya başlıyor? Hemen üzerine biraz domates salçası sürün. Ağrısı geçer ve hızla iyileşir. Uygulamayı, direk domatesi ortadan kesip yüzünüze sürerek yapabileceğiniz gibi rendeleyebilir veya 1 kaşık dolusu püreyi direk kullanabilirsiniz. 10–15 dakika bekleme süresi sonrasında cildinizdeki değişimi hissedeceksiniz. Ayrıca peeling etkisi kazandırabilmek adına domatesi yüzünüze ovarak yedirebilir, sonrasında ılık su ile yıkayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Kuru ciltleri olanlar domatesin içine zeytinyağı katıp uygularsa daha yararlı olacaktır.

Nazlim

Universiteit Gent üniversitesinden 2003 yılında mezun oldum. İngilizce, Almanca ve Türkçe bilmekteyim. Çeşitli sitelerde yazılar yazarak başladığım gazetecilik serüvenini serbest gazeteci olarak devam ettirmekteyim. Okuyucuların dikkatini çekecek haberleri 2004 yılından beri Nazlim.NET sitesinde yazmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir