Çapkınlığın nedenleri ve çapkınlığın türlü türlü sebepleri sayfamızda, erkeklerin çok fazla yaptığı kadınların ise son zamanlarda başladığı çapkınlık neden yapılır anlatmaya çalışacağız.
Çapkın bir erkeğe neden böylesin diye sorsanız aklınıza gelmeyecek kadar sebep sıralayabilir. Bayanlara ise bir süre daha bu soruyu sormaya cesaret edemeyeceğiz. Biz burada genelde erkekler açısından çapkınlığı değerlendirmeye çalışacağız.
Bir ilişkinin olmazsa olmazları arasında sorumluluğun her iki bireyde de var olmasıdır. Bir ilişkimiz varsa sorumluluk duygumuz olmalı, onun için bazı şeylerden fedakarlık etmeliyiz. Bunları yapamıyorsak zaten uzun süre yürümesi de zordur o ilişkinin sağlıklı olması da çok zordur.
Çapkın erkek bildiğiniz sokak lambası gibidir. Kime veya neye yandığı belli değildir. O sadece yanar. İster başkasıyla ilişki içerisinde olsun, yada biriyle evli olsun, mutlaka bir başkasını elde etme isteği duyarlar. İçlerindeki bu yangın sönmez illaki bir fırsatını bulur avının peşine düşerler.
Peki erkekler neden çapkınlık yaparlar? Hayatlarında her şey yolunda giderken neden erkeğin gözü dışarıda olur? İşte burada bu soruların cevaplarını bulmuş olacağız. Öncelikle çapkınlık hakkında bilgilenelim daha sonra ise konuya dönelim.
Çapkınlık Nedir?
Hiç bir şekilde elindeki ile yetinmeyen, istediği kişiyi elde etse bile daha başka birisini arayan güya aradığı mutluluğu bulamayan erkek tipine çapkın denir. Bunu bir iş sayarsak da bu elde etme durumu sırasında gelişen olaylara da çapkınlık denmektedir. Kısaca doğru bir iş yaptığını sanan hovarda erkek tiplerine bu isim verilmektedir.
Çapkınlığın Nedenleri
Çapkınlığın sayılamayacak kadar çok sebebi vardır. Zaten yukarıda konuya giriş yaparken biraz olsun değinmiştik şimdi daha detaylı şekilde bakalım.
1. Ne kadar çok kadınla beraber olurlarsa kendilerini o kadar başarılı sanmaları.
2. Kendi arkadaş grubuyla yaptığı sohbetlerde diğerleri ballandıra ballandıra çapkınlıklarını anlatırken sessiz kalmak istememeleri.
3. Bunu aldatma değilde normal bir davranış gibi görmeleri. Her erkeğin buna hakkının olduğunu sanmaları. Ahlaki duygularının gelişmemiş olması.
4. Ailesine yada ilişkisine karşı sorumluluğu olduğu gerçeğini kabul etmemeleri.
5. Kendilerini çocuk hissetmeleri ve canlarının her istediğini yapacak olduğunu sanmaları.
6. Tavladıkları her kadın ile kendilerini bir oyunda level atlamış gibi görmeleri. Kendilerine olan öz güvenlerini bu şekilde sağlamaları.
7. İlişkisinde yada eşlerinin yanında kendilerini çok önemli biri değilmiş gibi görmeleri.