Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken hususlar

Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken hususlar

Kimileri artistlik yapmak için kimileride takmak için değilde gözlüğü kafalarının üzerine koymak için alırlar. Güneş gözlüğünün bir çok yararı olduğunu görebiliyoruz böylece arkadaşlar. Güneşten koruduğu kadar bakışları da üzerinize çekebilirsiniz böylece. Öyle kafalarının üzerine takalanlara yada gömlek aralarına koyanlara söylemiyorum gerçekten gözüne takacak olanlar için uyarılarımız var.

gunes-gozluguİşte güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmelidir

Güneşin göz üzerindeki ciddi zararlarından dolayı, küçük yaşlardan itibaren tüm bireylere ultraviyole (UV) güneş ışınları açısından riskli ortamlarda sürekli güneş gözlüğü kullanmalarını tavsiye ediyor.

Gözlükçü olmayan mağazalardan gözlük almanın göz ve cilt için çok zararlı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, özellikle 0-6 yaş arasındaki çocuklarda kalitesiz güneş gözlüklerinin kalıcı hasara yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Güneş gözlüklerinin bir aksesuar olmadığını ve asıl görevinin gözleri güneşin yaydığı ultraviyole ışınlardan korumak olduğuna işaret eden uzmanlar, tüketicileri seyyar gözlükçülerden gözlük almamaları konusunda uyarıyor.

Uzmanlarca, güneş gözlüğü alırken şu hususlara dikkat edilmesi gerekiyor;

-En dikkat edilmesi gereken husus, gözlüğün UV ışınlarını absorbe etmesi. Bu nedenle en az yüzde 99 UV blokajı yapabilen camlar seçilmeli.

-Plastik camlı güneş gözlükleri hem ultraviyoleyi geçirmediği, hem de kırıldığında göze zarar vermediği için öneriliyor.

-Gözünde optik sorunu olanların numaralı güneş gözlüğü kullanmaları gerekiyor.

-İşportadan gözlük alınmaması ve kalitesine güvenilen markaların tercih edilmesi.

İlgili Makaleler

-Güneş gözlükleriyle, güneşe doğrudan bakıldığında gözü koruduğu gibi bir yanılgıya düşülmemeli. Böyle bir durumda görme noktasında geriye dönüşü olmayan hasarlar olabilir.

-Özellikle açık göz rengine sahip olanlar gözlerini güneş ışığından daha çok korumaları gerekiyor. Çünkü açık renk gözlüler diğerlerine göre daha hassas oluyor.

Nazlim

Universiteit Gent üniversitesinden 2003 yılında mezun oldum. İngilizce, Almanca ve Türkçe bilmekteyim. Çeşitli sitelerde yazılar yazarak başladığım gazetecilik serüvenini serbest gazeteci olarak devam ettirmekteyim. Okuyucuların dikkatini çekecek haberleri 2004 yılından beri Nazlim.NET sitesinde yazmaktayım.

Bir Yorum

  1. Uv ışınları filtreleyen ve polarize olan gözlükler pahalı ama yararlı. Göz sağlığı önemli. Bilgiler için teşekkürler. bilgilendirici bir çalışma olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir