Mihneti Hayatı Mihneti Kimdir Biyografisi
1929’larda, yani Harf Devrimi günlerinde Şenkaya’nın Gaziler (Bardız) köyünde ot biçimi, orak zamanı doğan Vehbi Polat, Emekçinin Türküsü adlı kitabında kendisini şöyle anlattır.
“Azık çantasında bir ekmek, bir baş soğan, ya da bir yumurta ile mal-davar peşinde koşan tüm köylü çocukları gibi büyüdüm ben de. İlköğrenimimi köyümün ilkokulunda yaptım.Kars-Cilavuz Köy Enstitüsü’ ne girdim. 1948 yılında öğretmen oldum. 1958 yılına değin Karayazı ilçesinin köylerinde ve merkezde çalıştım. 1959 yılında askerlik görevimi tamamladığımda TOKAT’a bağlı Turhal ilçe merkezinde sürdürdüm öğretmenliğimi. 1965 yılında Tokat Merkez ilçeye bağlı Ortaköy ilkokulunda görevlendirildim. Dokuz yıl çalıştım bu köyde. Orta öğrenim çağına girmiş olan çocuklarım, kente taşınmamı gerektiriyordu. Bu nedenle verdiğim dilekçeler olumlu karşılanmıyordu. Bu nedenle 2 Aralık 1974 tarihinde emekliye ayrılmak zorunda kaldım.”
1975 yılında Ankara’ya göç etti. Şiirleri bestelendi ve birçok ünlü sanatçı tarafından seslendirildi. 6 Ağustos 1993 tarihinde aramızdan ayrıldı…
Mihneti’yim değişmedim ne isem
Kötülük bilmedim iyilik yasam
Herkesi dost bilip fikrimi desem
Sözüm batar ucu sivri biz olur
Yayınlanmış eserleri:
71’in iniltisi 1974
Emekçinin Türküsü 1979
Acı Anılar
Atatürk’süz Olmuyor 1982
İnsanca 1989