Işıl Işıl Saçlar İçin Ne Yapılmalı Saçların Işıl Işıl Olması İçin
Özellikle bayanlarda en çok dikkat çeken yerlerden birisi olan saçların ışıl ışıl parlaması için yada şöyle diyelim ışıl ışıl parıldayan saçlara sahip olmak için neler yapılmalı ne gibi şeylere dikkat etmek gerekir anlatmaya çalışalım arkadaşlar.
1 adet taze portakalın suyunu, 1 çorba kaşığı bal ve 5-7 damla sandal ağacı yağı ile karıştırın ve bunu şampuan sonrası durulama için kullanın. 2 yumurtayı 1 çorba kaşığı sütün içinde çırpın ve saçınıza uygulayın. 5-7 dk sonra saçınızı durulayın. 2 çorba kaşığı elma sirkesini suya katın ve bu suyla saçınızı durulayın.
Tülin Şahin Neler Önermiş Onlarada Bakalım:
Saçlarınızı yıkamadan önce büyük bir saç açma fırçasıyla tarayın. Böylece sprey, jöle kalıntılarından saçınızı arındırmış olursunuz. Duşa girdiğinizde saçınızın ilk önce ılık su altında iyice ıslanmasına izin verin.
Saçı iyice ıslatmak, şampuan işlemine geçmeden önce jöle ve benzeri ürünlerin tamamen erimesine izin vermek demek. Ardından şampuan işlemine geçebilirsiniz. Şampuanı asla kafanıza direkt dökmeyin.
Ceviz büyüklüğünde önce avucunuza dökün iki avuç arasında ovuşturun ve saç diplerinize sürün. Şampuanın öncelikle saç diplerinize iyice temas etmesi gerekiyor, saç uçlarına değil.
Çünkü yağ, kir hep saç diplerimizde birikir. Saç diplerinizi yıkarken ileri geri hırpalayarak yıkamayın. Bu saçlarınız için çok zararlıdır. Unutmayın banyo keyifli ve rahatlatıcı bir ritüeldir. Parmak uçlarınızı kullanarak, dairesel hareketlerle yıkamalısınız. Yani masaj yapar gibi. Bu hem kan dolaşımını düzenler hem de sizi çok rahatlatır.
Kremi sadece saç uçlarınızda kullanın.Tüm saçınızda değil, hele saç diplerinizde hiç değil. Saçlarınızı duruladıktan sonra, saçlarınızı hafifçe sıkın. Sakın çekerek suyu çıkarmaya çalışmayın.Çünkü saçlarımız ıslakken çok hassastır.
Şu Önerilerimizi de Dikkate Alınız:
Doğru malzeme şart
Saç tasarımcıları, uzun saç bakımında en önemli iki unsurun şampuan ve maske olduğunu belirterek, şunları öneriyor:
Saçları ince telli olanlar hafif şampuanları seçmeli. Kalın telli saçların bakımı içinse yumuşatıcı içeren malzemeler kullanılmalı. Saçın rahat taranmasını sağlayan maskeler için de aynı mantıkla hareket edilmelidir.
Renk Değiştirmeyin
İnce telli uzun saçlar için maskeyi sadece saç uçlarına uygulamak gerekir. Kalın telli saçlar söz konusu olduğunda ise maske tüm baş üzerinde uygulanmalıdır.
Uzun saçlara kişisellik ve hareketlilik kazandırmak için renk kullanımı kaçınılmaz. Ancak uzmanlar ani renk değişimlerini önermiyor; saçın sağlığı için gölge ve röfle gibi ton üzerine tonlama yapmayı tavsiye ediyor.
Jöle ve spreyi fazla abartmayın
İs, kirlilik ve toz saçların düşmanıdır. Ayrıca zarar görüp döküldükten sonra, saç derisi açıkta kalır ve üstteki zararlı parçacıklar kolayca içine işler. Eğer saçlarda boya varsa saç derisinin sağlığına daha fazla özen gösterilmelidir.
Şekil vermek için yanlış ürünler kullanmayın. Birçok jöle, plastik bazlıdır ve saç üzerinde kalıntı bırakır. Kaliteli jöle seçimi bu nedenle çok önem taşır. Sprey ve jölelerin büyük kısmı saçları kurutan miktarda alkol içerirler.
Her yüze farklı kakül
Düz kakül, sadece yüzü mükemmel ve belirgin kadınlara yakışır. Genellikle oval şekilli yüze sahip olanlar dolgun kakül kullanabilir.
Burnu biraz büyük olan yüzlerde ise kakülün kaş hizasında olması daha uygundur ve çok net olmamalıdır. Eğer yüz köşeli ise bu tip kakülü kullanmamak daha iyi olur.
Çok simetrik bir yüz için yandan kakül yakışır. Eğer yüz üçgen, elmacık kemikleri çıkık ve alın da darsa; kısa kakül alnı geniş göstermek için çok uygundur. www.nazlim.net
Eğer yüz şekli üçgen ama alın geniş ve elmacık kemikleri belirgin değil ise, kısa bir kakül ve yüzün iki yanına doğru düşen saç tutamları idealdir.
Şampuanı iyi durulayın
Saçlarınızı lastik ile çoksıkı bağlamayın çünkü; bu uygulama saç derisinin zarar görmesi ve zaman içinde saçların kırılmasına neden olur.
Her yıkamada fazla miktarda şampuan kullanmayın. Şampuanı su ile karıştırıp sonra da çok iyi durulamalısınız.
Acele etmek uzun saçların düşmanıdır. Fön makinesini asla saçlarınıza çok fazla yaklaştırmayın ve makul bir ısıda çalıştırın.
Tarak ve fırçaları sık sıkyıkayın. Üzerinde kalan biri-kintiler (kepek, ölü hücreler)saçları matlaştırır ve kirletir.
Kuaförle olan randevunuzu asla geciktirmeyin. Kalın telli saçı olan kadınlar her iki ayda bir, ince tellilerise en fazla altı haftada bir düzenli kuaföre gitmelidir.