Deniz Tuzunun Faydaları

Deniz Tuzunun Faydaları ve Deniz Tuzunun Zararları

Bu sene de bol bol denize gidip güneşin tadını çıkardık çünkü bu sene oldukça sıcak geçti ve deniz suyunun tadını ister istemez herkes aldı.

deniz-tuzunun-faydalariPeki denizdeki tuz insana yararlı mı yoksa zararlı mı işte her sorumuzun cevabını bu yazımızda bulacaksınız arkadaşlar.

Bu mucize tuz, Metabolizmayı aktive eder, damarlarda dolaşımı hızlandırır. Bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir.

Cilt, saç ve tırnak sağlığını geliştirir. Tabii ki, deniz tuzu bu iyileştirici özellikleri ile sınırlı değil. Onun kozmetik özellikleri hakkında da biraz bilgi vereceğim. Gençlik ve güzelliği korumaya da yardımcı olur bu doğal madde. Kristal deniz tuzunda sodyum klorür yüzde 90-95 civarında ve buna ek olarak yaklaşık 80 farklı mineral barındırıyor.

Rafine edilmemiş deniz veya kaya tuzunun sakinleştirici etkisi de vardır ve ruhsal durumu genel olarak iyileştirir.

Tuzlu deniz suyu bedenin adeta sağlık sibobudur. Yaz boyunca çoğu insan sahilde olmayı hayal etse de bunu başaramadı. Ya da kısa süren tatillerle denizden istenilen faydayı elde edemedi. Ama kendi evinizde deniz tuzu kullanarak bedeninize bu iyiliği yapabilirsiniz. Deniz tuzunun sağlığınız üzerinde çok olumlu etkisi olduğu gerçeğinin yanı sıra, düzgün ve güzel bir cilt, güçlü ve ipeksi saçlar elde etmeye yaradığını biliyor muydunuz?

Her sorunda bir iksir gibi
Suya deniz tuzu ilave ederek banyo yapmak cildin esnekliğini geri kazandırır, pürüzsüzleştirir. Daha elastik hale gelir, selülitlerin görünümünü azaltır. Sağlığı geliştirir ve daha genç olmaya yardımcı olur. Akne bakımında da deniz tuzu kullanmak çok iyi. Çünkü antiseptik özelliklere sahip. Cildi temizler ve kurutur. Özetle her sorunda bir iksir gibi! (Bu konuda bana 0216 414 97 16 no’dan ulaşabilirsiniz)

Saçınızda deneyin
Deniz tuzu saçın durumu geliştirmeye çok yardımcı olur. Islattığınız saç köklerini bu ile tuz ovmak ölü deri hücrelerinin yok olmasını sağlar. Aşırı yağlanmayı önler. Ve hücrelere oksijen erişimini kolaylaştırır. Bir çorba kaşığı deniz tuzu içine zeytin yağı veya hint yağı katarak da ovma işlemini yapabilirsiniz. İşlemden sonra saçınızı bir yemeni ile sarın ve 20 dakika bekleyin. Veya sıcak bir havluyla sarabilirsiniz. Bunu haftada 1-2 kez yapın. Saçınız, güçlü, esnek ve yumuşak olacak. Bir ay içinde farkı hissedeceksiniz.

Selülit için deniz tuzu
Selülitle mücadelede deniz tuzu kullanımında size bir sünger ya da masaj fırçası gerekli. Tuzu bir tasa koyarak, ıslak fırçayı içine daldırın ve selülitli bölgeleri fırçalayın. Aynı işlemi banyo süngeri ile de yapabilirsiniz. Zamanla selülitlerin azaldığını göreceksiniz.

Derideki çatlaklar için
Deride oluşan çatlaklar için de size bir karışım önermek istiyorum: 300 gram deniz tuzu 200 gram kabartma tozunu karıştırın. Çatlak bölgeleri bununla ovun. Önemli ölçüde ciltteki çatlakları azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda su doldurduğunuz banyoya bu karışımı katarak kullanabilirsiniz.. 15 dakika banyo suyunda kalarak her yerinizi su içinde ovalayın. Banyodan çıkın bir pike ile kendinizi sarın ve 30 dakika yatın. Deniz tuzuna isteğe göre birkaç damla okaliptüs, lavanta gibi yağları damlatıp küvete ya da jakuziye koyarak içinde dinlenebilirsiniz. Deniz tuzu özünde ruhsal olarak rahatlatıcı bir özelliğe sahip. İçine, kattığınız uçucu yağ ilavesi, aynı zamanda dinlendirmede ve ruhunuzu sakinleştirmede ekstra katkı sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

Yemekleri onunla daha lezzetli
Yemeklere de katabilirsiniz. Dünyadaki bütün ünlü şefler yemeklerinde deniz tuzu kullanır! Deniz tuzunun, sofra tuzundan farkı işlenmemiş, rafine edilmemiş olması. O nedenle, doğal mineral zenginliğini koruyor. Evde bir değişiklik yapın ve bütün yemeklere deniz tuzu katın. Turşulara katılan tuz, deniz tuzudur. Turşuların aylarca bozulmaması bu besinin mucizesini ispat etmiyor mu?

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Rafine olmayan yüz kesinlikle zararlı çünkü içinde vücuda zararlı ağır metaller var biz ailece kullandık hepimizde nefes darlığı yaptı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir