Diş Temizliğinin Önemi – Dişlerimizin düzgün temizlenmemesinden doğan bir çok hastalık sağlığımız için tehlike çanları çalınmasına sebep oluyor. Dişlerimizin düzgün temizlenmesinin önemi ve uyarılar;
Ağız sağlığına ve hijyenine gerekli özen gösterilmediği için birçok kişide diş eti hastalıklarının görüldüğünü ifade eden Kaçaroğlu, düzgün temizlenmediği zaman gıda artıklarının dişler arasında ve yüzeylerinde biriktiğini vurgulayarak, üç gün içerisinde bu artıkların bakteri ürettiğini söyledi. Söz konusu atıkların diş taşı oluşumuna da sebep olduğunu aktaran Kaçaroğlu, temizliğe dikkat edilmediği zaman diş çekimlerinin kaçınılmaz olduğu uyarısında bulundu.
Diş eti hastalıklarının ilk belirtisinin kanamalar olduğunu aktaran Kaçaroğlu şunları söyledi: “Buna diş etlerinde şişmeler, kızarıklık, çekilmeler gibi belirtiler de eşlik ediyor. Yapılan araştırmalara göre yüzde 30 oranında genetik etkenlerin diş eti hastalıklarında önemli bir yere sahip. Sigara kullanımı, bazı ilaçlar (doğum kontrol hapları, epilepsi, kalp ilaçları gibi) vücuttaki hormonal değişiklikler (hamilelik-menapoz), stres, diş sıkmak ya da diş gıcırdatmak, diyabet, kötü beslenme gibi faktörler de diş eti sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.”
Diş eti kanamalarının aynı zamanda kan hastalıklarının da habercisi olabileceğine dikkat çeken Hasan Kaçaroğlu, özellikle lösemi hastalarının altı ayda bir kez diş hekimine gitmesi gerektiğini söyledi. Kaçaroğlu, diş temizliği için de şu tavsiyelerde bulundu: “Vatandaşlarımız kendi imkanları dahilinde sert gıda (Elma-havuç-ayva ) tüketmeli. Günlük diş bakımlarını diş fırçasıyla, diş ipliğiyle yapmalı.”