Et Benleri Neden Olur

Et Benleri Neden Olur

Yüzde çıkanları da var görmüştüm ama genelde vücut üzerinde çıkan et benleri neden oluyor acaba hiç merak ettiniz mi arkadaşlar. Vücutta özellikle çıkan bu et beni neden olur buyurun inceleyelim arkadaşlar.

Benler deriye rengini veren melanin maddesini yapan hücrelerden oluşurlar. Benler sayıları kalıtsal olarak belirlenir, çocuklukta çıkmaya başlar ve ergenlik döneminde renkleri koyulaşıp çapları büyür. Benlerin bir kısmı doğumsal olabilir. Ancak sonradan ortaya çıkanlarda özellikle genetik yapıya ek olarak ultraviyolenin, yani güneşin etkisi çok büyüktür.

Et beni neden çıkar:

Et benlerinin neden oluştuğu henüz bilinmemektedir. Ancak pek çok hastada görüldüğü kadarıyla, özellikle şişmanlığa yatkın obez hastalarda daha sık görülüyor. Bir de et benlerinin gebelik sürecinde sayıca arttığı görülebilmektedir.

Et beni vücudun nerelerinde çıkar:

Et benlerinin yerleşim yerlerine bakıldığında; özellikle boyun, koltuk altı, kasık gibi terlemenin fazla olduğu yerlerde görüldüğü için terlemenin et benlerini arttırdığı düşünülmektedir.

Et benlerinin yapısı:

Et benleri genellikle kahverengi ya da et rengindedir. Saplı ve oldukça yumuşak dokulu oluşumlardır.

Normal ben ile et benini ayırma durumunda şüphede kalındığı durumlarda bir doktora danışmak tavsiye edilmektedir. Çünkü bazı durumlarda bu ayrımı yapmak hayati önem arz edebilmektedir.

Et beni aldırma yöntemleri;

İlgili Makaleler

Et benlerinin alınmasında farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi buz tedavisi denilen kriyoterapi yöntemidir.

Et Beni Tedavisinde Kriyoterapi Yöntemi

Kriyoterapi yönteminde soğuk bir gaz (genellikle sıvı azot) özel bir aletle et beninin üzerine püskürtülüyor. Bu yöntemle dondurulan et beni 10 gün içinde önce büzüşüyor sonra da dökülüyor ve yaklaşık 1 ay içinde de tamamen kaybolmuş oluyor.

Et Beni Tedavisinde Elektrokoterizasyon Yöntemi

Elektrokoterizasyon Yöntemi‘nde lokal anesteziyi takiben elektrikli bir aletle et beni kökünden alınır. Bu yöntemde de 1 hafta-10 gün içerisinde tümüyle iyileşme görülmektedir.

Çok büyük et benleri olduğu durumlarda (ceviz büyüklüğünde et beni, elma büyüklüğünde et beni) ise cerrahi operasyonla dikiş atılarak alınma yöntemi kullanılmaktadır.

Nazlim

Universiteit Gent üniversitesinden 2003 yılında mezun oldum. İngilizce, Almanca ve Türkçe bilmekteyim. Çeşitli sitelerde yazılar yazarak başladığım gazetecilik serüvenini serbest gazeteci olarak devam ettirmekteyim. Okuyucuların dikkatini çekecek haberleri 2004 yılından beri Nazlim.NET sitesinde yazmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir